skip to Main Content

Onderlinge kindermassages: workshops in de klas

Een schoolleven staat voor kinderen bol met cognitieve vaardigheden. Gelukkig dringt steeds meer het besef door dat het lijf vooral niet vergeten moet worden. Sterker nog: aandacht voor lichaam en beweging versterkt alle cognitieve en emotionele functies. Onderlinge kindermassage speelt in op die positieve ontwikkeling. VOEL Massages geeft workshops in de klas, zodat de leerkracht ermee verder kan.

Het effect van onderlinge kindermassage

Je leert in contact te blijven met je lichaam

Je leert duidelijk te zeggen wat je wel en niet fijn vindt

Je leert een ander te respecteren, juist doordat je je eigen grenzen kent

Je leert wat rust en ontspanning is

Bouw je deze vaardigheden in de basisschoolperiode op, dan heeft dit effect op nu, je pubertijd en de rest van je leven.

Wat merk je in de klas van onderlinge kindermassage?

Naast gedeelde ontspanning is er meer concentratie bij de kinderen, wat doorwerkt naar de leerkracht. Ook op het gebied van sociaal-emotionele ontwikkeling gebeurt het nodige. Kinderen leren geven, ontvangen en grenzen aangeven. Het onderling respect neemt toe en daardoor wordt er minder gepest. En veel kinderen vinden het gewoon heel leuk om te masseren!

Workshops in de klas

Ben je als leerkracht geïnteresseerd in massage en meditatietools? Ik geef workshops in de klas, vijf sessies van 30 minuten (onderbouw) of 45 minuten (bovenbouw). Meestal verzorg ik de eerste twee sessies zelf en doet de leerkracht de andere drie, waarbij ik coach. Andere afspraken zijn echter ook mogelijk. Vooraf krijg je voorbeelden van de lessen die je kunt doen. In de sessies werken we met duidelijke spelregels en kaders, je leert handelingen aan voor de massages, krijgt tips voor meditaties en een massage-spelelement.
Zo breid je je gereedschapskist uit met massages en meditaties die je op verschillende momenten kan toepassen in de klas. Een massages of een meditatie neemt tussen de 5 en 10 minuten tijd in beslag en levert een veelvoud daarvan op. 

Het belang van aanraken

Aanraking is een eerste levensbehoefte. Als baby word je nog heel veel geknuffeld. Een baby vertrouwt dan ook volledig op zijn/haar lichaam. Vanaf een jaar of 4 verschuift de focus naar de functies van het hoofd. Fysiek contact wordt langzaam minder en verdwijnt soms helemaal, met alle gevolgen van dien. In het leven is balans tussen hoofd en lichaam nodig.

Informatie en tarieven

Ik kom graag langs op school om de workshops toe te lichten en een prijsopgave te maken. Leerkrachten en medewerkers die behoefte hebben aan persoonlijke ontspanning bied ik ook stoelmassages aan. Bel of mail me voor een afspraak!

Back To Top