skip to Main Content

Lars Manten, (stoel)masseur en holistisch therapeut

Fijn dat je geïnteresseerd bent in de mens achter Praktijk VOEL, waar Stoelmassage Alkmaar onderdeel van is. Misschien hebben we elkaar al eens ontmoet en anders hoop ik dat we binnenkort kennismaken!

Over het ontstaan van VOEL

Even kort over mijn loopbaan. Tot 2017 was ik werkzaam als facilitair-manager en bedrijfsleider. In die jaren volgde ik onder meer cursussen NLP-practitioner, coaching en ontwikkelingsgerichte therapie, vooral voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Hierdoor groeide steeds meer het besef waar mijn kracht echt ligt: in mijn handen. Het is mooi dat ik mensen hiermee bewust kan laten worden van hun lichaam. En met masseren gééf ik niet alleen energie, ik ontvang het ook. Maar de stap om hiervan ook mijn vak te maken, wilde ik toen nog niet te zetten. Er was een burn-out voor nodig om te erkennen dat ik de balans tussen mijn hoofd en mijn gevoel kwijt was. Na dit proces, waarin ik de weg naar mijn ge-VOEL heb teruggevonden, ben ik mijn praktijk gestart. Die ik niet voor niets ‘Praktijk VOEL’ heb genoemd.

Mijn visie op de mens

Ik ben inmiddels opgeleid tot holistisch masseur en stoelmasseur. Daarnaast heb ik met diverse massagemodules op hbo-niveau, met Rayid (inzicht persoonlijkheid en gedrag door irisinterpretaties) en Access Bars (resetten van je onderbewuste) heb ik mijn vaardigheden aangevuld. De holistische visie – lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden – spreekt mij enorm aan, omdat ik de mens als een geheel zie. Wat zich in de geest afspeelt, uit zich in het lichaam en andersom. En wie dit zweverig vindt klinken: heb jij weleens buikpijn gehad als je iets moest doen wat je spannend vond? Precies. Het werken vanuit deze visie zorgt dat je leert voelen wat je lichaam je vertelt.

De kracht van voelen

Voelen is in de westerse maatschappij niet meer zo vanzelfsprekend. Er wordt veel gedacht in materiaal en resultaten, waarbij waarschuwingssignalen van het eigen lijf worden genegeerd. Hierdoor ontstaan lichamelijke klachten zoals RSI, overspanning, negatieve stress of zelfs een burn-out. We hebben de keuze om de signalen te voelen en te erkennen, of deze te negeren. Door aanraking word je je bewust van je lichaam. Met mijn massages kan ik je daarbij helpen. Mijn stijl van werken: behoedzaam, zorgvuldig, zorgzaam, loyaal en enthousiast. Dit alles met een vleugje humor.

Tenslotte een persoonlijke noot

De praktijkruimte van Praktijk VOEL staat in de achtertuin van het huis waarin ik woon met mijn vrouw, die zangdocent is, en onze drie kinderen. Als gezin maken we graag samen muziek (noem een instrument en we bespelen het 😊) en we houden ervan om met z’n allen te mountainbiken.

Back To Top